הטרנד שכבש את ישראל: אלינור רחמים עם מתכון לכנאפה מעיף למשלוחי מנות

חומרים: חצי חבילת אטריות קדאיף מופשרות 100 גרם חמאה מומסת + 20 גרם חמאה לשימון המחבת 2 כפות גבינת ריקוטה חופן גבינת מוצרלה 2 פרוסות "פרומעז" חצי כוס סוכר רבע כוס מים חמים כפית מי ורדים (לא חובה)   אופן ההכנה: מערבבים את החמאה המומסת עם אטריות הקדאיף עד שהאטריות יהיו עטופות כולן בחמאה. מחממים

חומרים:

חצי חבילת אטריות קדאיף מופשרות

100 גרם חמאה מומסת + 20 גרם חמאה לשימון המחבת

2 כפות גבינת ריקוטה

חופן גבינת מוצרלה

2 פרוסות "פרומעז"

חצי כוס סוכר

רבע כוס מים חמים

כפית מי ורדים (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החמאה המומסת עם אטריות הקדאיף עד שהאטריות יהיו עטופות כולן בחמאה. מחממים מחבת ומשמנים עם מעט חמאה.
  2. מכסים את תחתית המחבת באטריות הקדאיף, כך שימלאו את כל התחתית. מוסיפים מעל על הגבינות, ומעליהן שכבה נוספת של אטריות הקדאיף. כשהאטריות מהצד מתחילות להשחים, הופכים את הכנאפה על צלחת, ומחזירים לטיגון מהצד השני.
  3. מכינים את מי הסוכר: מערבבים את הסוכר עם המים במהירות עד שהסוכר נמס ומוסיפים את מי הורדים. שופכים את מי הסוכר מעל הכנאפה המוכן למשך דקה שתיים עד לספיגת מי הסוכר בכנאפה, ומורידים מהאש.

 

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה