חומרים
למרק:
בצל
קישוא
2 גזרים
צרור כוסברה או פטרוזיליה
צרור שמיר
כוס גרגירי חומוס קפוא
מלח
כורכום
כמון
חוויאג'
לקציצות:
חצי קילו עוף טחון
בצל
3 שיני שום
צרור שמיר
צרור כוסברה/פטרוזיליה
חצי כוס ג'ריש (בורגול דק)
מלח
כורכום
כמון
פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר שלוש כפות שמן, וחותכים את הבצלים לקוביות ומטגנים עד להזהבה. חותכים את הקישוא והגזרים ומוסיפים לסיר לריכוך. מוסיפים גם את עשבי התיבול והחומוס וממלאים את הסיר במים עד לגובה 3/4 מהסיר ומביאים לרתיחה.
- מכינים את הקציצות: קוצצים את הבצל, השום ועשבי התיבול ומערבבים יחד עם העוף הטחון. מוסיפים ג'ריש ומתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל.
- מתבלים את המרק במלח, כמון, כורכום וחוויאג'. יוצרים מהתערובת קציצות מאורכות ומוסיפים למרק. מבשלים במשך רבע שעה על אש גבוהה ועוד 30 דקות על אש נמוכה.