אלינור רחמים – מאפה פילו במילוי גבינות ותרד

חומרים ל-6 מנות  שתי כוסות מדליוני תרד 25 ג' חמאה 2 ביצים כוס גבינה צהובה מגורדת חבילת קוטג' (או ריקוטה/שמנת חמוצה) מלח ופלפל פירורי גבינה בולגרית – לא חובה רבע כפית אגוז מוסקט חבילת עלי פילו מופשרים תבניות עגולות אישיות   אופן ההכנה ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את מדליוני התרד עד לצמצום של הנוזלים.

חומרים ל-6 מנות 

שתי כוסות מדליוני תרד

25 ג' חמאה

2 ביצים

כוס גבינה צהובה מגורדת

חבילת קוטג' (או ריקוטה/שמנת חמוצה)

מלח ופלפל

פירורי גבינה בולגרית – לא חובה

רבע כפית אגוז מוסקט

חבילת עלי פילו מופשרים

תבניות עגולות אישיות

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את מדליוני התרד עד לצמצום של הנוזלים.
  2. מערבבים בקערה ביצים, גבינה צהובה מגורדת, קוטג', ופירורי גבינה בולגרית. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את התרד לתערובת הגבינות ומערבבים.
  3. פורשים את דפי הפילו, מניחים בקצה של כל עלה שורה מתערובת הגבינות, מגלגלים את העלה ומניחים בתבנית העגולה לאורך הדפנות. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים עד למילוי של כל התבנית האישית.
  4. מברישים על הבצק ביצה, אפשר לפזר גם שומשום, ומכניסים לאפיה בחום 180 מעלות למשך רבע שעה.

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה